Stiri AGIR Maramureș

2019-12-31Anunţ cotizaţie 2020

Important - Plata cotizaţiei membru AGIR

Conform statutului, persoanele care nu au achitat cotizaţia timp de 2 ani consecutivi îşi pierd calitatea de membru AGIR.

Cotizaţia de membru AGIR pentru anul următor 2020, trebuie achitată până la 31 decembrie a.c.

– 25 lei înscrierea (include şi legitimaţie nouă);

– 60 lei cotizaţia anuală (studenţii nu plătesc cotizaţie, dar dacă doresc să primească ziarul bilunar „Univers ingineresc“ trebuie să achite cotizaţia);

– 30 lei cotizaţia pensionari;

- Noul tip de legitimaţie 15 lei; (în cazul în care aveţi deja legitimaţie tip card, nu mai este necesar să schimbaţi legitimaţia)

Membrii AGIR cu domiciliul în străinătate:

– 12 euro taxa de înscriere;

– 35 euro cotizaţia anuală.

Membri colectivi: înscrierea 200 şi cotizaţia anuală 400 lei

Membri susţinători minim 1.000 lei.

Plata taxelor se poate efectua:

CONT EURO: RO95 BTRL EUR CRT00W3590801, Banca Transilvania, Agenţia P-ţa Amzei
CONT LEI: RO35 BTRL 0410 1205 W359 08XX ,Banca Transilvania, Ag. Piata Amzei
CONT LEI: RO55 BRMA 0580 0580 0070 0000 ,Banca Romaneasca, Ag. Piata Amzei

3.Sediu AGIR,

CUI: RO3162244,

La plata prin bancă se specifică numele şi numărul legitimaţiei dacă acesta se cunoaşte.

2019-12-10Simpozionul „Casa ecologică între vis și realitate”, ediția a VIII-a

Ca în fiecare an, în ultimii 8 ani, sub egida Asociației Generale a Inginerilor din România (AGIR) - filiala Maramureș, a Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) prin Centrul Universitar Nord din Baia Mare (CUNBM), a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare și a Ordinului Arhitecților din România (OAR) - filiala Maramureș, și anul acesta s-a organizat, în data de 10 decembrie a.c., Simpozionul „Casa ecologică între vis și realitate”.
Manifestarea, una de renume deja pentru filiala Maramureș a AGIR și deopotrivă pentru Facultatea de Inginerie, s-a bucurat de prezența unor reprezentanți de marcă din urbea băimăreană, printre care îi amintim pe dna. muz. etn. Janeta Ciocan, dna. ing. arh. Laura Zaharia, dna. prof. Alina Lemnean, dl. prof. univ. dr. ing. Nicolae Ungureanu și alții.
Dintre prezentările extrem de riguroase, care au încântat publicul putem enumera „Casa actuală și stilul nostru de viață” (lucrare susținută de conf. unir. dr. ing. habil. Mirela Coman, de altfel și inițiatorul simpozionului), respectiv „Modul de realizare a unei căsuțe în copac sau a unei case din lemn”, „Energia eoliană și cea geotermală”, „Panourile solare fotovoltaice”, „Grădinile verticale” și „Mobilierul ecologic” - parte a creației masteranzilor specializării Evaluarea Impactului și Riscului pentru Mediu, domeniul Ingineria Mediului, din anul II de studiu.
Pentru al treilea an consecutiv manifestarea a cuprins și o expoziție tematică de planșe intitulată „Casa ecologică de la vis și artă cinematografică la realitatea contemporană”, prin care masteranda Diana Mădăras, alături de drd. ing., inf. Bogdan Cioruța, au ales să prezinte casa ca parte a poveștilor și filmelor mult îndrăgite, atât din perspectiva regizorilor de film, cât mai cu seamă a fanilor și adepților respectivelor producții media.
După cum era și firesc, nu putea să lipsească din cadrul evenimentului specific ingineresc nici expoziția tematică de filatelie și carto-maxifilatelie intitulată „Arhitectura vernaculară în filatelie (I): gospodăriile de la Muzeul Satului”, expoziție care face parte din amplul proiect „Valențele comunicării prin timbre”. În cadrul acesteia, filateliștii Alexandru-Leonard Pop și Bogdan-Vasile Cioruța, ingineri în cadrul Oficiului de Informatizare și Comunicații al UTCN-CUNBM, și membrii activi ai AGIR – filiala Maramureș, au expus piese filatelice și circulații poștale sub forma unui studiu filatelic axat pe perioada 1936-2019. Autorii au completat astfel seria de prezentări despre ceea ce a dat valoros, filatelia, civilizației și culturii românești, prin fracțiuni de imagini - timbre, blocuri, minicoli, FDC-uri și cărți poștale ilustrate - cu arhitectură tradițională (case din lemn, instalații tehnice, anexe gospodărești, clădiri administrative etc).
Expoziția va fi deschisă publicului larg în perioada 10-31 decembrie 2019 la sediul Centrului Universitar Nord (str. Dr. Victor Babeș, nr. 62A).

2016-07-20Prof. univ. dr. ing. Eugen PAY Dr. H.C. cetățean de onoare al municipilui Baia Mare

Vineri 10 mai 2020, Primarul municipiului Baia Mare, ec. dr. Cătălin Cherecheș a acordat titlul de CETĂȚEAN DE ONOARE, Domnului Prof. univ. Dr. ing. Eugen Pay, Doctor Honoris Causa, Președinte de onoare al Sucursalei AGIR Maramureș.